StoriesExhibitionRotterdam

Faces of Rotterdam

Rotterdam telt 172 verschillende nationaliteiten. Met dit project wil ik al deze nationaliteiten een gezicht geven.
Rotterdam, mijn stad, een bruisende metropool waar 172 verschillende nationaliteiten samenkomen. Dit maakt Rotterdam tot een van de meest diverse steden ter wereld. Wie zijn de mensen achter dit nummer? Wat zijn hun dromen, motivaties en unieke verhalen? En waarom kozen ze voor Rotterdam? Was het wel een bewuste keuze?
In een reeks krachtige portretten en inspirerende interviews belichten we de diversiteit van Rotterdam en de drijfveren achter deze nieuwe Rotterdammers. Een nieuw perspectief op migratie, 172 verhalen over verbinding en de kracht van diversiteit in een multiculturele samenleving. Het project is pas opgestart en zal later in 2024 worden gepresenteerd op diverse plekken in de stad, een website en een boek.

1

Stories

I came here for...

Liefde, studie, werk of iets anders... Waarom is van alle plekken op de wereld Rotterdam gekozen? 172 verhalen

2

Exhibition

#172

Maak kennis met de mensen achter de cijfers. Exposities op diverse locaties in Rotterdam en via de website. 172 foto's

3

Book

Identities

Nooit eerder is er geprobeerd om alle nationaliteiten in Rotterdam in één project te vangen. Dit is de identiteit van Rotterdam.

presentatie

examples

examples people portraits 172 nationalities
Faces of Rotterdam: A Photographic Exploration of Diversity
“Benieuwd naar de mensen achter de cijfers”, begon fotograaf Robert Tjalondo aan dit project nadat hij de statistiek van 172 nationaliteiten in Rotterdam tegenkwam. Niet alleen een statistiek, elk getal vertegenwoordigt een uniek verhaal, een reis die hen naar deze levendige stad leidde. Dit project gaat al deze verhalen vast leggen door middel van boeiende portretten, waarbij de menselijke gezichten achter het gevarieerde mozaïek van Rotterdam worden onthuld.
Gedreven door vragen als “Waarom Rotterdam?” en “Wat zijn hun ervaringen?” wil Robert een visueel verhaal creëren dat de rijkdom van de stad viert en het begrip tussen de multiculturele bewoners bevordert.
Ga met ons mee op deze ontdekkingsreis! Ontdek de portretten, verdiep je in de verhalen en laat je inspireren door de menselijke geest van Rotterdam. Project is nu in progress. Houd ons in de gaten!” 
Evolve with the project

Be part of the project

Contribute your storyclick here
globe-1.jpg

The 172 Nationalities

complete listclick here

Behind every number, a dream. Behind every dream, a story. Discover the human faces of Rotterdam's diversity in 172 portraits.

Nationalities
6
countries worldwide
8

Let’s Connect

Curious to learn more?
Pose, sponsor, contribute, share – there are countless ways to get involved with ‘Faces of Rotterdam.‘ Let’s talk!

Robert Tjalondo
06-4123 3738

Studio: Voorhaven 57, 3025 HD Rotterdam
robert@facesofrotterdam.n

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam